Actualiteit

Lentetips

Zorgen voor huisdieren en dieren in het wild

De natuur ontwaakt uit haar winterslaap, bomen en struiken lopen uit en de eerste bloemen ontluiken lieflijk. Hoe zorg je in deze tijd extra goed voor huisdieren en dieren in het wild?

Onzindelijkheid bij katten

Wat is onzindelijkheid?

Onzindelijkheid is een veel voorkomend gedragsprobleem bij katten. De kat doet haar behoefte dan niet in de kattenbak, maar op een andere plek in huis.

Cavia’s: binnen of buiten?

Cavia’s kun je zowel binnen als buiten houden. Al moet je ze in een buitenverblijf wel beschermen tegen wisselende weersomstandigheden en roofdieren.

Mag ik mijn kat gewone melk geven?

De kat bij de melk zetten, het is een spreekwoord dat je vast al eens gehoord hebt. Het lijkt dus wel een goed idee om je kat af en toe te verwennen met een kommetje verse melk, niet?

Het tekenseizoen is weer actief!

Een teek is een bloedzuigend spinnetje dat overal in de natuur leeft, dus ook in de tuin. Bij aanraking met een groter huisdier (of mens) klemt een teek zich vast aan diens huid.

Zo geef je je cavia een warme thuis.

Een cavia bij je thuis verwelkomen? Of beter nog: twee cavia’s? Ze worden beslist de favoriete speelkameraadjes van zoon- of dochterlief. Via deze tips voor de geschikte voeding en het perfecte verblijf maak je elke cavia helemaal happy.